Staket

Kvalitet, stil och varaktighet. Bränt trä till staket är ett härligt val för de som söker efter en inbjudande och varaktig lösning i hög kvalitet.
"
Staket hjälper inte bara att skapa en säkrare och mer privat miljö.
Det är dessutom det första som ankommande gäster eller förbipasserande ser. Trä bearbetat med hjälp av den unika japanska teknologin på träbearbetning ”Yakisugi” (eller – ”Shou Sugi Ban”) är ett perfekt val för de som letar efter en unik och varaktig lösning till staketet – som samtidigt smälter in vackert i miljön.
Traditionell japansk teknologi på träbearbetning, som redan funnits sedan flera hundra år, började användas för att skydda trä från yttre miljöpåverkan. När träet bränns drar porerna på ytan ihop sig, vilket gör träet starkare och mer beständigt. Trä som bearbetas på det här sättet släpper igenom mindre vatten och är samtidigt tåligare mot eld, insekter, UV-strålning, röt och även mindre benäget att få sprickor. Samtidigt behåller träet sina egenskaper, sin naturliga känsla, sitt mönster och sin färg. Ett stiligt och lätt underhållet staket av bränt trä passar bra i både natur och stadsmiljö. Det är bara att belägga staketet med naturliga oljor ungefär var femte år för att det inte skall förlora sin färg och långvarighet. Bränt trä kan vara i upp till 100 år om man sköter det rätt.
Drömmer du om ett snyggt staket som smälter in i omgivningen och som varar riktigt länge?  ”Yakiwood” bränt trä är precis vad ni är ute efter. Våra experter är redo att svara på era frågor och hjälpa er att välja bästa träslag och färg enligt era behov och förväntningar.

Arbetsprocessen

När man bearbetar trä enligt ”Yakisugi” teknologin bränner man först yttre delen av brädorna för att ge träet en rik färgnyans och för att betona dess unika struktur. Sedan kammar man träet med en speciell borste i syfte att framhäva det naturliga, unika trämönstret. Efter att man har gnuggat bort smuts och små brända bitar från träet så belägger man det med särskilda naturliga oljor som inte innehåller några skadliga ämnen. Detta sätt att bearbeta träet gör inte bara att det får ett unikt utseende – det säkerställer dessutom ett mycket effektivt skydd mot yttre miljöpåverkan (såsom vatten, eld, insekter, röt). Träet blir starkt och väldigt tåligt.

Är ni intresserade av att höra mer? ”Yakiwood” har bemästrat denna unika japanska teknologi och vi är redo att få höra era förväntningar och hjälpa er att förverkliga dem.

Är du intresserad av bränt trä? Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar dig bäst.