Om oss

„Yakiwood“ – Experter på tillverkning av bränt trä som hjälper dig att skapa en mysig och hållbar miljö. Vi har en framgångsrik och mångårig erfarenhet av att tillverka trä till fasader, terasser, staket samt heminredningar. Vi säkerställer ett resultat av hög kvalitét som håller under mycket lång tid och kommer göra dig mycket nöjd!
"

Vi tillverkar trä enligt tidsprövad japansk teknologi på träbränning: ”Yakisugi” (eller ”Shou Sugi Ban”). Det är det naturligaste sättet att tillverka trä, vilket både ger träet ett skydd och ett estetiskt tilltalande utseende. Århundraden gammal japansk teknologi inom träbearbetning började användas för att skydda trä från yttre miljöpåverkan. När träet bränns drar porerna på ytan ihop sig, vilket gör träet starkare och mer beständigt. Samtidigt behåller träet sina egenskaper, sin naturliga känsla, sitt mönster och sin färg.

Denna urgamla teknik blir så småningom känd i Sverige som en konsekvens av hållbarhetstrenderna inom byggbranschen då de söker efter rationella lösningar som bidrar till ett långsiktigt och hållbart hem och samhälle.

Vårt mål är att hjälpa dig att skapa en mysig och hållbar livsmiljö genom en naturlig och tidsprövad metod på träbearbetning. Våra erfarna tillverkare har förstklassiga kunskaper på det här området och de utför jobbet noggrant och tänker på minsta detalj. Vi använder de hållbaraste träslagen: gran, tall och lärk för att säkerställa att våra produkter håller länge. Våra unika träfärger framställer vi med hjälp av naturliga oljor. Vi garanterar ett resultat av yppersta kvalitét som bevarar träets naturlighet, framhäver dess struktur och säkerställer ett effektivt skydd för produktens långvarighet. Fasader, terrasser, staket och heminredning av bränt trä kommer skapa en mysig känsla runt ditt hem och din hemmamiljö. Dessutom ser det stiligare ut och håller längre än traditionellt byggträ.

Är ni intresserade av bränt trä så är våra experter redo att dela med sig av sin kunskap. De visar gärna exempel från föregående projekt och svarar på alla era frågor. Vi hjälper er att hitta en lösning för era behov.