Terrass

Stil, estetik och varaktighet. En terrass av bränt trä är både stilig och särskilt tålig mot yttre miljöpåverkan.
"

Under den varma delen av året blir terrassen en plats där man tillbringar mer tid än så gott som någon annanstans hemma. Här dricker man sitt morgonkaffe, har kvalitétstid med familjen och bjuder över vänner för att spendera ljumma sommarkvällar.

Trall bearbetat enligt den unika japanska teknologin ”Yakisugi” (eller – ”Shou Sugi Ban”) är en perfekt lösning för er som letar efter en naturlig, miljövänlig och samtidigt stilig lösning för er terrass.

Traditionell japansk teknologi på träbearbetning, som redan funnits sedan flera hundra år, började användas för att skydda trä från yttre miljöpåverkan. När träet bränns drar porerna på ytan ihop sig, vilket gör träet starkare och mer beständigt. Trä som bearbetas på det här sättet släpper igenom mindre vatten och är samtidigt tåligare mot eld, insekter, UV-strålning, röt och även mindre benäget att få sprickor. Färgen på en terrass som bearbetats enligt denna metod påverkas inte av sol, luftfuktighet, trampande fötter, friktion och annan yttre miljöpåverkan. Det är väldigt lätt att putsa terrassen då det fastnar mindre smuts på träet. En stilig och lätt underhållen träterrass som passar bra i både natur och stadsmiljö. Belägg terrassen ungefär var femte år med naturliga oljor för att det inte ska förlora sin färg och långvarighet. Bränt trä kan vara i upp till 100 år om man sköter det rätt.

Vill ni ha ett naturligt och unikt utseende på er terrass, samtidigt som ni förlänger hållbarheten och förstärker träets egenskaper? ”Yakiwood” bränt trä är precis vad ni är ute efter. Våra experter är redo på att svara på era frågor och hjälpa er att bygga den drömterrass som ni kommer att vilja spendera ännu mer tid på.

Arbetsprocessen

När man bearbetar trä enligt ”Yakisugi” teknologin bränner man först yttre delen av brädorna för att ge träet en rik färgnyans och för att betona dess unika struktur. Sedan kammar man träet med en speciell borste i syfte att framhäva det naturliga, unika trämönstret. Efter att man har gnuggat bort smuts och små brända bitar från träet så belägger man det med särskilda naturliga oljor som inte innehåller några skadliga ämnen. Detta sätt att bearbeta träet gör inte bara att det får ett unikt utseende – det säkerställer dessutom ett mycket effektivt skydd mot yttre miljöpåverkan (såsom vatten, eld, insekter, röt). Träet blir starkt och väldigt tåligt.

Är ni intresserade av att höra mer? ”Yakiwood” har bemästrat denna unika japanska teknologi och vi är redo att få höra era förväntningar och hjälpa er att förverkliga dem.

Är du intresserad av bränt trä? Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar dig bäst.