Heminredning

Bränt trä säkerställer en heminredning som är både stilig, miljö- och hälsovänlig. 
"

De flesta av oss spenderar större delen av vår tid hemma, vilket gör att man ägnar stor uppmärksamhet åt vår egen inredning. Trä bearbetat enligt den unika japanska teknologin ”Yakisugi” (eller – ”Shou Sugi Ban”) är ett snyggt alternativ för er som letar efter ett naturligt, hållbart och hälsosamt material till hemmet, som samtidigt ger intrycket av en unik och ovanlig lösning till sin heminredning.

Ytterpaneler av bränt trä är inte bara lyxiga och unika – de är dessutom mer varaktiga, vilket säkerställs med hjälp av den unika tillverkningsprocessen. Till skillnad från enkelt trä, som oftast beläggs med målarfärg eller lack innehållandes kemiska material så beläggs bränt trä med särskilt naturlig olja. Det görs för att säkerställa träets beständighet och varaktighet, men det ger också en hälsosammare levnadsmiljö som minskar risken för allergiska reaktioner eller respiratoriska sjukdomar.

Vill ni ha ett naturligt och samtidigt unikt utseende i ert hem, samtidigt som ni säkerställer egenskaperna och hållbarheten i träet? ”Yakiwood” bränt trä är precis vad ni är ute efter. Våra experter är redo på att svara på era frågor och hjälpa er att välja bästa träslag och färg enligt era behov och förväntningar.

Arbetsprocessen

När man bearbetar trä enligt ”Yakisugi” teknologin bränner man först yttre delen av brädorna för att ge träet en rik färgnyans och för att betona dess unika struktur. Sedan kammar man träet med en speciell borste i syfte att framhäva det naturliga, unika trämönstret. Efter att man har gnuggat bort smuts och små brända bitar från träet så belägger man det med särskilda naturliga oljor som inte innehåller några skadliga ämnen. Detta sätt att bearbeta träet gör inte bara att det får ett unikt utseende – det säkerställer dessutom ett mycket effektivt skydd mot yttre miljöpåverkan (såsom vatten, eld, insekter, röt). Träet blir starkt och väldigt tåligt.

Är ni intresserade av att höra mer? ”Yakiwood” har bemästrat denna unika japanska teknologi och vi är redo att få höra era förväntningar och hjälpa er att förverkliga dem.

Är du intresserad av bränt trä? Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar dig bäst.