Fasader

Naturligt, estetiskt, miljövänligt och hållbart. En fasad av bränt trä är både beständig mot yttre miljöpåverkan och ger byggnaden ett särskilt smakfullt och naturligt utseende.
"

Arkitekter och byggexperter är eniga om att behovet av miljövänliga och långsiktiga byggnadslösningar ökar. Man väljer oftare hållbara material till sina byggnader. Ett av materialen är trä som bearbetas med hjälp av olika metoder. Unik japansk teknologi på träbränning ”Yakisugi” (eller – ”Shou Sugi Ban”) sticker ut med sin hållbarhet och beständighet mot yttre miljöpåverkan. Trä som bearbetas med eld säkerställer inte bara dess varaktighet – vilket passar mycket bra för husets yttre delar – det skapar dessutom ett naturligt och unikt utseende både för bostäder och andra fastigheter.

Traditionell japansk teknologi på träbearbetning, som redan funnits sedan flera hundra år, började användas för att skydda trä från yttre miljöpåverkan. När träet bränns drar porerna på ytan ihop sig, vilket gör träet starkare och mer beständigt. Trä som bearbetas på det här sättet släpper igenom mindre vatten och är samtidigt tåligare mot eld, insekter, röt och även mindre benäget att få sprickor. Samtidigt behåller träet sina egenskaper, sin naturliga känsla, sitt mönster och sin färg. Unik och lätt underhållen fasad av bränt trä passar både fint i natur och stadsmiljö.

Strävar ni efter att skapa ett naturligt och stiligt utseende till er fastighet och samtidigt säkerställa både dess hållbarhet och varaktighet? ”Yakiwood” bränt trä är precis vad ni är ute efter. Våra experter är redo på att svara på era frågor och hjälpa er att välja bästa träslag och färg enligt era behov och förväntningar.

Arbetsprocessen

När man bearbetar trä enligt ”Yakisugi” teknologin bränner man först yttre delen av brädorna för att ge träet en rik färgnyans och för att betona dess unika struktur. Sedan kammar man träet med en speciell borste i syfte att framhäva det naturliga, unika trämönstret. Efter att man har gnuggat bort smuts och små brända bitar från träet så belägger man det med särskilda naturliga oljor som inte innehåller några skadliga ämnen. Detta sätt att bearbeta träet gör inte bara att det får ett unikt utseende – det säkerställer dessutom ett mycket effektivt skydd mot yttre miljöpåverkan (såsom vatten, eld, insekter, röt). Träet blir starkt och väldigt tåligt.

Är ni intresserade av att höra mer? ”Yakiwood” har bemästrat denna unika japanska teknologi och vi är redo att få höra era förväntningar och hjälpa er att förverkliga dem.

Är du intresserad av bränt trä? Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar dig bäst.